Čokolína

Cukrárske potreby Banská Bystrica kamenná predajňa & cukrarskepotrebybb.sk eshop.U nás na predaj vykrajovačky na lístky a kvety, silikonove formy a formičky, stencils, čokoláda, horká čokoláda, mliečna čokoláda, biela čokoláda, čokoládové polevy, zrkadlové polevy, poťahovacie a modelovacie hmoty, suroviny, jedlé farby,tekuté farby, práškové farby, jedlé lepidlá, jedlá krajka, šablony na jedlé krajky, formy na pečenie, ráfiky na pečenie, laskonky,kávové zrná, suroviny na makronky a cupcakes,  cukrové zdobenia, tortové ozdoby, tortové sviečky.

 Najnovší tovar na predajni aj eshope Cukrárske potreby Banská Bystrica

Čokolína

Čokolína je jedlá modelovacia a poťahovacia hmota

Hlavnou složkou čokolíny je čokoláda. Neobsahuje pridané cukry ani živočišne tuky.

Je s ňou lahká manipulácia. Od poťahovania tôrt, cez výrobu kvetov a figuriek. Drží tvar, môžete modelovať bez lepenia a nemusí sa nechávať tvrdnúť.

Pokiaľ Vám čokolína ztuhne, jednoducho ju nahrejete v mikrovlnke na minutku alebo dve a akonáhle trochu povolí, prepracujte ju v rukách. Pokiaľ sa stane, že se Vám roztečie, odložte ju na stôl mimo dosahu priameho slnka a nechajte ju stuhnúť a potom ju prepracujte v rukách. Nedávejte ju do chladničky.

Čokolína vytvára úchvatné efekty s prachovými farbami a užasne se na ňu maluje, prachové farby stačí trochu nariediť Alpou alebo bielym alkoholom.

Je vhodná pre používanie štrukturovaných valčekov, šablôn a do silikonových foriem.

Poťahovanie tôrt: vyberte tortu z chladničky a nechajte pätnácť minút odležať, aby torta nebola moc studená. Hmota by na torte potom rýchlo tuhla.

Čokolínu valkajte iba na škrobovej múčke.

Výroba krému z Čokolíny: potrebujeme 1 diel šľahačky (môže byť rastlinná), 1 diel masla alebo hery, 2 diely hmoty. Šľahačku nahrejeme na cca 40°C a rozpustíme v nej maslo a potom pridáme hmotu a všetko vymiešame do hladka. Necháme pozvolna chladnúť. Vychladnutú hmotu vložíme do chladničky a necháme odležať do druhého dňa. Potom vyšľaháme do jemného krému, môžeme pridať aj trochu masla. Krém dochucujeme až pri šľahaní a ide do neho pridať čokoľvek, napr. pražený kokos, vaječný likér, či korenie (škorica).

Skladovanie Čokolíny je veľmi jednoduché. Stačí sucho a temno a teploty do 23°C, uchovávajte v krabičke s uzáverom. Minimálna trvalnlivosť je 1 rok.